Pitanje:
Sprječavanje zapetljanih mikrofonskih kabela
BenV
2010-12-15 11:53:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da bez obzira na to koliko pažljivo navijam kabele za mikrofon, sljedeći put kad ih izvadim borim se protiv zapetljavanja i čvorova. I odvajanje mikrofonskih kabela nije mi jedna od najdražih stvari pred klijentom.

Kako trebam navijati (ili možda odmotati) mikrofonske kabele da to spriječim?

U mom svijetu snova, Rickenbackers dolaze s bluetoothom.
@DanielEarwicker: Oblik Bluetootha iz svijeta snova koji nije sranje?
nažalost, nemam odgovor ... Imam pitanje u vezi sa zamršenim kabelima. Naši se kabeli neprestano koriste. Pokušali smo s čičkom kako bi ih zadržali, ali kad ih izvuku, nered je za čišćenje, a ja sam samo jedna osoba s ograničenim vremenom. Postoji li sustav remenica koji bi ih pomogao namotati i spremiti ispod ormara?
šest odgovori:
#1
+17
Dewb
2010-12-15 12:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Premotavate li kabele? Ako je to slučaj, trebate izvući kabel s istog kraja na koji ste ga namotali. Ako, kad uzmete kraj, provlačite kroz središte zavojnice, vratite ga natrag i uhvatite drugi kraj.

Ako se ne prevrćete, evo objašnjenja: http://www.techno-fandom.org/~hobbit/flipcoil/howto.html

Točno. Preokretanje je ono što rade profesionalci. Producenti koje sam upoznao u NRG Studios u Hollywoodu kad smo tamo snimali (http://www.nrgrecording.com/) pokazali su nam kako se to radi prije otprilike 10 godina. Ovu metodu koristim za audio, digitalne, Ethernet, dovraga ... sve kabele kako bih spriječio miješanje. Potrebno je malo vježbe, ali je besprijekorno kad ga spustite.
Za web indeksere: Ova važna tehnika poznata je i pod nazivom omotavanje kabela preko / ispod. Ne samo da poboljšava šanse za izvlačenje kabela bez zapletanja, već i sprječava da kabel razvije trajni zavoj vadičepa zbog kojeg više nikada ne bi ležao na podu. (Izmjenični zavoji se poništavaju kad kabel povučete ravno, tako da je neto uvijanje cijelog kabela nula.)
Ne biste trebali uvijati kabel bez obzira koju metodu upotrebljavate.
@endolith - naivno namotavanje doista uvija kablove, zbog čega često završavaju zamršeni. "namotavanje" ili ljuštenje dodaje zavoj procesu namotavanja koji omogućuje kabel da leži ravno bez ikakvog uvijanja.
@ObscureRobot: Nema uvijanja ako ga ne uvijete. I to je ravno. Ništa se ne razlikuje od načina na koji se kabeli u tvornici motaju na kalemove.
Ručno namotavanje uvelike se razlikuje od namotaja u tvornici. U tvornici se kabel proteže od kalema, a kalem se okreće kako bi se dodao još kabela. Kada se ručno namotava, većina ljudi drži zavojnicu u jednoj ruci i dodaju kabel pomicanjem druge ruke okretanjem. To dodaje polovični zaokret za svaku punu petlju. Način pobjede je dodavanje polovičnog uvijanja u suprotnom smjeru za svaku petlju. Idite pitati bilo kojeg planinara ili mornara - ljude čiji život i udovi ovise o pravilnom namotavanju konopa i užadi.
#2
+5
Ed J
2010-12-15 17:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Smatram da je najbolji način da se ne zapetljaju svi moji kabeli ako ih namotam kao obično, ali onda nakon završetka zalijepim jedan od onih malih čičak traka (ili kabelske kravate) .

Na taj ih način držite u malim pakiranjima od 2 ili 3, a sprječava ih da se odmotaju tijekom prijevoza / skladištenja / iznošenja i označavanja drugim kabelom.

#3
+2
neilfein
2010-12-16 00:55:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Provedite neko vrijeme uredno namotavajući kablove kad se raspadate na kraju svirke; vratit ćete to vrijeme prilikom postavljanja na sljedećoj emisiji. Koristim nekoliko tehnika kako bih održavao kablove urednima:

  • Pažljivo navijajte kabele i na svakoj koristim čičak traku. Na sam kabel možete zalijepiti čičak vezicu, čak i kad je odmotana i u upotrebi.
  • Pohranjivanje kabela u vreći zgnječit će ih i otežati kasnije izbiranje. Ako možete, nabavite jeftinu plastičnu kantu ili kutiju u koju će se smjestiti svi vaši kabeli i uredno ih složite u kutiju. Kasnije će ih biti puno lakše odabrati. (Imam dvije takve kante, jednu za XLR kabele i jednu za sve ostalo.)
  • Ako možete, nabavite si zmiju . To će vam omogućiti da smanjite broj kabela koje dovedete na koncert. (Nemam nijednog od ovih ... još uvijek.)
  • Samo XLR kabeli: Možete koristiti kraće XLR kabele i povezati ih bez pogoršanja signala (iako ne slažu se svi s tim, mislim da povezivanje mikrofonskih kabela nije važno u aktivnim aplikacijama); Lakše je navijati kraće kabele.
  • 1/4 "Kablovi za gitaru i kablovi za zvučnike PA su druga priča. Morat ćete ih držati što kraćim kako biste ionako smanjili gubitak signala, a to ih olakšava namotavanje.
  • Zapisujem svoje ime na komad vrpce i stavljam ga na svaki kabel. Kad se raspada, puno je lakše izdvojiti Sound Guy kabele iz kabela Band.

U rezime, upotrijebite kraće kabele kad god možete i uložite vrijeme da ih uredno pohranite.

+1 za ideju s pločicom s imenom - ovo koristim i za posao "zvučnika" i za opremu svoje supruge (glazbenika).
U posljednje sam vrijeme uzeo traku za bojanje u boji i na nju crtao trake trajnim markerom, a zatim je omotao oko kabela u blizini konektora. Možete to učiniti na oba kraja, i to je prilično neupadljivo, ali lako ga je uočiti kad ga tražite.
#4
+1
Kim Burgaard
2010-12-15 12:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo malog trika koji sam pokušao od iskusnog inženjera mjesta uživo, a koji ne zahtijeva nikakve fizičke uređaje: Malo uvijte kabel (možda četvrtinu okretaja?) u istom smjeru između svakog vjetra. Uvijanje će dodati određenu napetost u kablu koja će u osnovi zaključati svaki vjetar jedan protiv drugoga i tako pružiti bolji otpor protiv zapetljavanja. Potrebno je malo vježbe, ali to mi prilično dobro uspijeva.

Uredi: Vaše me pitanje natjeralo da pomislim da ovo mora biti univerzalni problem većine vrsta kabela, kabela, pa čak i užeta. Malo Googleovo istraživanje donijelo mi je ovo: http://www.wikihow.com/Coil-Any-Kind-of-Cord

#5
  0
divided
2010-12-15 20:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kabelske vezice i / ili zavojne veze su dobro, jeftino rješenje za ovaj problem.

#6
  0
Corey
2010-12-15 22:10:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stavite svaki kabel u svoju plastičnu vrećicu. Torbe za kupnju dobro funkcioniraju ili vrlo veliki patentni zatvaračiOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...