Pitanje:
Kako bi jedan "morph" ljudski vokal palicom vrištao?
Rebal Instinct
2014-09-12 07:19:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Produciram zvukove za staru vampirsku igru. Snimio sam ljudski vokal na latinskom jeziku koji bih želio kombinirati s krikom palice. To je (očito) za dio igre u kojem se vampir pretvara u šišmiša.

Bilo bi nevjerojatno kad bih pronašao tehniku ​​ili dodatak koji bi mogao pomoći u manipulaciji dvije audio regije zajedno kako bi se postigao željeni "morfing" efekt. Isprobao sam nekoliko tehnika, ali one nisu proizvele zvuk kojem sam se nadao.

Slobodno dodajte bilo koju vrstu tehnike ili ideje. Volio bih saznati više o ovoj vrsti dizajna.

Imam neki uspjeh koristeći Avox Articulator. http://www.antarestech.com/products/detail.php?product=ARTICULATOR_Evo_8
Moguće isprobati Soundmorph's Timeflux ... [http://soundmorph.com/?page=products&spack=timeflux]
Osam odgovori:
#1
+3
Zimm
2014-12-09 13:01:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Morph" koji opisujete poznat je kao (oboje) spektralna unakrsna modulacija i spektralna konvolucija.

Iz onoga što sam pročitao u vašem pitanju, čini mi se da vas zanima u osnovi ukrštaju dva zvuka zajedno, ali u frekvencijskoj domeni ne vremenskoj domeni?

Ako je to doista slučaj, postoji nekoliko načina da to učinite. možete stvoriti zakrpu u max 6/7 pomoću objekta pfft ~, što može postati malo nezgodno, jer ćete trebati naučiti o Fourierovoj transformaciji. Ne morate nužno znati tešku matematiku koja stoji iza toga, ali shvatite što čini i kako pravilno koristiti prozore i kante u kontekstu MSP-a da biste dobili zvuk koji želite. tada je stvar samo učitavanja dva uzorka i korištenja UI objekta (poput klizača) za njihovo međusobno preobražavanje.

To je jednostavna verzija. Ako trebate potrošiti nekoliko tisuća, uzmite Pacaranu od simboličnih zvukova - i imat ćete pristup onome što nazivaju "Tau Morphing". U osnovi ista stvar - ali to je u stvarnom vremenu i nevjerojatno detaljno.

To se događa kada potrošite 3k + na kutiju s otprilike 16 višejezgrenih procesora posvećenih zvuku.

Spektralna konvolucija funkcionirala bi ako biste se dovoljno poigrali s njom, ali stvarnost je da gledate puno preispitivanja, koristeći revolver konvolucije na izvornom zvuku - a drugi zvuk učitan u dobar program za reverbaciju konvolucije.

Sad ću vam reći. ne trudi se. to je totalno crapshoot.

Ako niste upoznati s DSP-om, a nemate gotovine za Kymu Pacaranu, velika je vjerojatnost da ćete to morati učiniti ručno, s PUNO ponovnog uzorkovanja.

Posljednja opcija koja mi je upravo pala na pamet je Kontakt. U sebi ima filtar za obradu koji se naziva "AET Morph". (Tehnologija autentičnog izražavanja ... čudna fraza za kratkotrajnu Fourierovu transformaciju). možete koristiti AET filtar, analizirati izvorni zvuk i primijeniti karakteristike faze na drugi zvuk. Osim KSP-a koji skriptiraju vlastite instrumente ispočetka, ovo je najbliže Voodoo-u i crnoj magiji koje možete dobiti u Kontaktu - trebalo bi vam nekoliko dobrih stranica da vas provedu kroz proces, a većina ljudi jednostavno ne razumije što rade . Ne zato što su idioti ili nešto slično - to nije baš jednostavno, osim ako ne razumijete osnovne koncepte koji stoje iza toga (Fourierova transformacija).

Ne mogu si priuštiti Pacaranu, pa do tada obrađujem svoj križ -modulacije offline u maks.

radite to ručno. promjena tona, montaža zvuka, prebacivanje formanta itd., ovo su stvari kojima treba samo dobar dan kad se prljaju ruke (nakon što provedete dobar tjedan čitajući o procesu i ne uzimajući ga dan za danom i osjećajući se poput moronu!).

svaka čast -Aaron

#2
+1
mikko
2014-09-12 07:44:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možda je to fraziranje ili ritam govora? Ponekad zbog toga prijelaz zvuči pogrešno. Oba "glasa" treba izvoditi slično kao da se neprimjetno prelaze u drugi.

#3
+1
Tetsujin
2014-09-12 12:02:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dvije pretpostavke o metodama - nikada zapravo nisam probao niti jednu od ovih ...

  1. Korištenjem sljedbenika omotnice za dinamično pojačavanje glasnoće vriska s govorom.
  2. Upotrebom VocAlign za pokušaj podudaranja vriska s govorom, ADR stilu.

Za oboje, onda možda samo križanje jednog u drugi, ako je to željeni konačni učinak .

#4
+1
TORLEY
2014-09-12 21:44:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rebalni instinkt, pitam se bi li ti Dehumaniser bio od koristi? To je aplikacija posebno dizajnirana za preobražavanje čovjeka u čudovišne zvukove i natrag: http://dehumaniser.com/

Kad se to kaže, volio bih vidjeti modernije i dostupni morph dodaci. Osim Prosonic / Zynaptiq Morph-a (koji je prastaran i godinama nije imao značajnije nadogradnje) i Symbolc Sound Kyma (preskupo za većinu, a ne trivijalno za integriranje u DAW radni tok), čini se da tržištu stvarno nedostaje nešto cool alati za rješavanje ovih čestih potreba - toliko video igara i filmova koristi stvorenja ...

#5
+1
coaxmw
2014-09-12 22:21:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da bi vas uređivanje i možda neko prebacivanje tona / formana moglo prilično odvesti. Ponekad konvolucija može uspjeti da se ton promijeni u ljudski. Izotop IRIS također bi se činio dobrim alatom za isprobavanje, nikada ga nisam koristio, ali čini se da je upravo to ono u čemu bi vam trebao pomoći. Pogriješio bih s prirodne strane jer ste rekli da je to bila stara igra.

#6
+1
Jay Jennings
2014-09-16 14:49:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oprostite što kažem da nema čarobnog dodatka koji će postići ovaj učinak umjesto vas. Većinu vokala velikih bića mukotrpno izrađuju dizajneri zvuka danima ili čak tjednima.

Jedan uvid koji mogu pružiti jest da su vam slojeviti zvukovi prijatelj. Od čovjeka do šišmiša (ili obrnuto), s vremenom trebate utkati i ukloniti teksture od svakog lika, pažljivo pazeći na to kako se ti zvukovi mijenjaju i međusobno djeluju. Ponekad se ljudski vrisak može pretvoriti u neki vanzemaljski vrisak na putu da postane zvižduk šišmiša. Ili zvuk drhtaja šišmiša može zadrhtati kroz neki guteralni sloj na putu da postane ljudski smijeh. Sve je u eksperimentiranju i primjeni.

#7
+1
fluffy
2014-12-11 03:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogli biste upotrijebiti funkciju rastezanja vremena (poput onoga što je ugrađeno u REAPER, Logic ili ProTools) da poredate prijelazne vrijednosti dva audio uzorka, a zatim se poigrajte miješanjem i upotrijebite vokoder za primjenu spektra od jednog do drugog.

#8
  0
Robert
2014-09-17 04:32:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sonic Visualiser: http://www.sonicvisualiser.org/ bilo bi izvrsno mjesto za početak. Za razumijevanje programa trebat će malo rada, ali treba vrijediti truda. Također, SoundHack: http://www.soundhack.com/freeware/ može biti savršen za ono što trebate.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...